Dagbog - maj 2005    
     
24.05.05
Vi har opgivet at få vores bil på grænseplader, det bliver ganske enkelt for dyrt. Selve omregistreringen koster 1430 kr., men bilforsikringen stiger til det dobbelte, når den kommer på grænseplader. Trods at forsikringen kun gælder i Europa, og vi derfor ikke har behov for den på størstedelen af vores tur, kan vi ikke undgå at tegne den, hvis vi skal have grænseplader. Vi ville have sparet vægtafgiften (ca. 10.000 kr.), men det "æder" den forhøjede forsikring en stor del af. Grænsepladerne gælder kun et år, og derfor ville vi være afhængige af at være hjemme en bestemt dato - det er vi nu fri for!!

3x34 har været og se på, hvor meget vi skal have opmagasineret - det bliver muligvis hentet på søndag.

Vi har fået tegnet en toldkravsgaranti til vores Carnet de Passages (toldpapirer).

Køleskab, heckboks og topboks er ankommet - det var dog en forkert topboks, så den skal byttes. Generator og starter er sendt til renovering, og der er bestilt et brugsbatteri.

På grund af Kathrines operation i fødderne i april, skal der laves en lægelig vurdering af hende, for at rejseforsikringsselskabet kan afgøre, om de vil forsikre hende. Vi har derfor været på sygehuset for at få kopier af hendes journal.

Valde - vores hund - har været på besøg hos sine "nye forældre". Det bliver hårdt at sige farvel til ham, men det er en god familie, han skal hen til - og vi kender familien. Gitte er faktisk allergisk overfor hunde, så set i lyset af det, er det udmærket, at vi skal af med ham.

Vi har i dag fået de to første vaccinationer. Vi skal vaccineres mod Hepatitis A (smitsom leverbetændelse), Hepatitis B, Japansk hjernebetændelse, Gul feber, Tyfus, Stivkrampe og Difteri - alt dette kan klares med 6 stik!! Vi skal selvfølgelig også beskyttes mod malaria, men dette klares med piller.

 
 
16.05.05
Vi har nu fået bestilt top- og heckboks samt køleskab. For at kunne have køleskabet, skal der møbleres lidt om i "køkkenet" - så vi skal i gang med sav og skruetrækker! Vi har også fået bestilt et skillerelæ til vores brugsbatteri, så det ikke tapper strømmen fra de andre batterier.

Vi har en livlig kommunikation med det russiske firma, som skal invitere os - det er både via mails og telefon. Håber at det snart falder på plads, så vi kan komme videre med den egentlige visum-ansøgning.

Vi har haft besøg af de kommende lejere, hvor de har peget de ting ud, som de gerne vil låne af os. Vi kan derfor nu for alvor begynde og pakke vores ting ned og få det flyttet væk. Vi er også godt i gang med at få færdiggjort små projekter ved huset - projekter som vi aldrig har fået gjort helt færdige!!

Vi har haft besøg af Fyens Stiftstidende, hvilket resulterede i en artikel her i weekenden om vores tur.

I den kommende uge skal vi arbejde i grænseplader, Carnet de Passages (toldpapir) og internationalt kørekort.

 
 
07.05.05

Vi har søgt om visum til Rusland - det vil sige, at vi først skal søge om en invitation fra et for os ukendt firma, og med denne invitation kan vi søge om visum. Vi bruger firmaet www.ostwest.com .

Vi er i kontakt med Europæisk Rejseforsikring, som gerne skulle forsikre os dét år, vi er væk. Kathrine skal, idet hun netop er blevet opereret, have en udtalelse fra en læge, idet hun inden for ½ år fra afrejsedato, har været indlagt på sygehuset. Vi har de andre gange haft god erfaring med Europæisk Rejseforsikring, og vi håber dette også bliver tilfældet denne gang.

Og en glædelig nyhed – vi har fået lejet huset ud. Vi satte det på www.bolig1.dk og der kom over en weekend 4-5 henvendelser. Men inden da havde en lærer fra den lokale skole, udtrykt interesse, havde været og set huset og vil gerne leje huset i et år. Så er dette på plads. – Så skal vi bare lige have huset tømt – og opmagasineret alle tingene fra vores 200m2 og 6 personers ejendele J Vore ting bliver fordelt ud på mange adresser, så vi omkostningsfrit kan have tingene stående i et år. Besværligt men billigt.

Vi har fået positiv respons på nogle af vore sponsoransøgninger – det er vi utrolig glade for. Vi er blevet godt behandlet og har fået nogle favorable aftaler – se sponsorsiden.

Kathrines operation og konfirmation gik godt. Hun blev opereret tirsdag den 19-04 – en 6 timers lang operation og om søndagen blev hun konfirmeret med begge ben i gips og siddende i kørestol.