Forberedelser    
 

Vi kan i lange vendinger tale om forberedelser omkring bil, vaccinationer og økonomi – men de største forberedelser er de mentale. Man skal ville rejse, være sammen med familien men ikke mindst turde miste fodfæste.
Gitte har sagt sit job op, og når vi kommer hjem, ved hun ikke, hvad der venter hende – arbejdsløshed eller endnu et spændende job?

Bilen:
I januar 2004 købte vi bilen, fordi vi talte om, at vi gerne ville ud at rejse med en bil. Vi havde dog ikke helt taget beslutningen, men drømte og lagde lidt penge til side.
Sommer 2004 var vi i Frankrig på ferie i 2 uger og fik bekræftet, at vi knebent kunne være i bilen.

Økonomien:
Efteråret 2004 gik vi i banken med vort projekt, som indebar, at vi skal have en kassekredit på omkring 100 000. Resten af pengene har vi selv – vi regner med et budget på omkring 350 000.
Gitte kan være meget nærig – eller pænere sagt – meget sparsommelig. Hun laver madbudget og madplaner for 1 måned ad gangen og handler en gang om ugen eller sjældnere. Alting købes på tilbud, og der er afsat et bestemt beløb til de forskellige udgifter. På denne måde bliver det muligt at spare op, selvom vi er en familie med 4 børn.

Rejsen:
Jan har altid haft en drøm om at køre rundt om jorden. Dette var vort udgangspunkt. Faktisk planlagde vi en rejse til Ecuador – en sommerferie – i år 2004. Da vi fik set på, hvor mange penge vi havde brug for til en enkelt sommerferie, begyndte drømmen om en længerevarende rejse. Der er altid et startgebyr på en tur langt væk – og dette startgebyr er det sammen, uanset hvor lang tid rejsen skal vare – dette satte for os tanker om en længerevarende tur i gang.
Hvilke visa kræves der til hvilke lande, og hvornår skal vi ansøge? Her er Internettet uundværligt men det er tidskrævende at finde ind til, hvad vi præcist har brug for. Vi skal medio april ansøge om invitationer til Rusland for derefter at kunne ansøge om visum.